1977-ben születtem Győrben. Gyermekkorom óta vonzódom a zenéhez, a művészetekhez, a színpad világához. Több évig főleg a latin-amerikai táncokban képeztem tovább magam.
2000-ben ismertem meg a hastáncot, azóta tanulom és tanulom és tanulom…

A Pharaoh Táncstúdióban, Seres Zoltánnál kezdtem tanulmányaimat, majd 2011-től  külföldi mestertanárok és előadók kurzusaival, workshopjaival folyamatosan továbbképzem magam. Nagyon fontosnak tartom, hogy tanárként is tanuljak. 2008-ban elvégeztem a SOTE TFTI-n indított OKJ-s sportoktatói kurzust orientális tánc fakultációval, valamint 2011-ben Egyiptomban az Ahlan Wa Sahlan Winter Intensive Teacher Course-t is.


Mestereimtől megtanultam a nőiséget megélni a táncban, és láthatóvá tenni a zenét.
Ez a műfaj az egyetlen, amelyben egyszerre fedeztem fel önmagam, a szabadságot és az eszközt, amellyel minden érzésemet, és gondolatomat érezhetővé és érthetővé tehetem mindazok számára is, akik látják –e táncot.

2003-ban léptem színpadra ebben a műfajban először a Pharaoh Tánccsoport tagjaként szólóban és csoportban is. Azóta is rendszeresen fellépek.
Ugyanebben az évben kezdtem versenyezni. A hazai versenyeken lépésről-lépésre, versenyről-versenyre értem el egyre magasabb helyezéseket. Először 2005-ben lettem dobogós a Miskolci Hastáncversenyen, majd 2007-ben a barcelonai Maresme Oriental Nemzetközi versenyen profi szóló kategóriában I. helyezést értem el. Azóta inkább csak a tanítványaimat buzdítom versenyzésre. Közülük többen már első versenyükön szép helyezést értek el.

2005-ben kezdtem tanítani. Első kezdő csoportom „lelkes magja” a mai napig látogatja az óráimat. Tanítási tematikámat a mesteremtől tanult módszerekkel építem fel, a tőle tanultakat igyekszem legjobb tudásom szerint tovább adni, illetve kiegészíteni a saját stílus és érzésvilágommal.

Több hazai és nemzetközi versenyen zsűriztem és zsűrizek, meghívott oktatója és fellépője vagyok külföldi és hazai hastáncfesztiváloknak. Tanítványaimnak elsősorban szeretném megtanítani:
 felfedezni és „elhinni” Önmagadat, a benned rejlő szépséget és nőiséget, majd ezt a zene csodájával megfűszerezve átadni mindenkinek, akit kitüntetsz a táncoddal…

Báti Anita